offset printen

Wat zijn de voordelen van offset printen?

Wat zijn de voordelen van offset printen?

Weet je niet goed wat het verschil is tussen offset en digitaal printen? Beide druktechnieken zijn helemaal verschillend. Offset drukwerk is bijvoorbeeld kwalitatiever dan digitaal printen. Afhankelijk van je project, het soort drukwerk en de oplage maak je een keuze tussen beide technieken.

In onderstaand artikel gaan we verder in op de voordelen van offset printen ten opzichte van digitaal printen. We vertellen je ook in welke gevallen je best kiest voor de offset druktechniek van je project.

Wat zijn de voordelen van offset drukken?

●     Precieze kleur- en tekstweergave

Offset drukwerk geeft de kleuren meer waarheidsgetrouw weer dan digitaal printen. Bij offsetprinten kan gebruik gemaakt worden van de alle RGB en Pantone PMS kleuren waardoor je de kleuren perfect kunt afdrukken. De gedrukte tekst van offset drukwerk is bovendien netjes, zonder vervelende strepen of vlekken. Dit maakt dat de offset druk de voorkeur krijgt bij het drukken van bijvoorbeeld luxe kunst-, foto- en modeboeken.

●     Geschikt voor elk soort materiaal

Je kunt een offset drukpers inzetten voor elk soort te bedrukken oppervlak: hout, kleding, metaal, leder en plastic. Maar ook elke soort papier én elke soort afwerking (bijvoorbeeld glanzende foto’s) zijn mogelijk met offset printen.

 

●     De prijs van offset printen wordt interessanter bij een grote hoeveelheid drukwerk

De startkost van een offset drukwerk is duurder dan deze van een digitale opdracht, omdat de metalen plaatjes custom opgemaakt moeten worden en daarna in het systeem moeten gezet worden. Dit proces moet vervolgens een tijdje testdraaien totdat de platen en rollers netjes geinkt zijn. Maar eens alles is opgezet, is de kostprijs per gedrukt exemplaar lager dan deze van digitaal drukwerk. Dit maakt dat offset drukwerk goedkoper is wanneer er grote oplages gedrukt moeten worden. Wil je dus grote hoeveelheden full-colour drukwerk of boeken laten printen? Dan is offset drukken niet alleen op kwalitatief vlak de juiste keuze, maar ook economisch gezien zal het voordeliger zijn.

 

●     Offset printen gaat sneller dan digitaal printen

Het printen zelf gaat snel maar gegeven het feit dat offset drukwerk gebruik maakt van vloeibare inkt – die gedroogd moet worden na het drukken – duurt het traditioneel langer om dit soort drukwerk te snijden, plooien en binden. Bij CSC hebben we echter een hoogtechnologische H-UV Komori Led Drukpers die de droogtijd aanzienlijk versnelt.

Bij welk soort drukwerk kies je best voor offset drukken?

  • Bij het drukken van hoge oplages. Denk hierbij aan minstens 300 exemplaren.
  • Bij projecten waarbij de kleuren een belangrijke rol spelen en waar hoogkwalitatief kleuren drukwerk nodig is
  • Bij projecten waarbij custom Pantone PMS kleuren gebruikt worden
  • Bij drukwerk op speciale oppervlakten en bijzondere papiersoorten
  • Bij het uitgeven van kwalitatieve artbooks, fotomateriaal en catalogi
  • Voor drukwerk met speciale bindtechnieken
  • Bij het drukken van magazines en kranten die in hoge oplages gedrukt worden
  • Bij grote direct mailing campagnes

Bij drukkerij Cassochrome zijn we gespecialiseerd in kwalitatief drukwerk met de H-UV Led druk. Neem vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie over onze werkwijze.

Deel dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.