Milieuvriendelijk printen

Print Groen – Print met Cassochrome

Vooruitstrevend drukwerk met aandacht voor de natuur. Van papier tot inkt werken we in een bio-recycleerbare omgeving zonder in te boten op kwaliteit.

In onze moderne drukkerij vervaardigen we onze eigen duurzame elektriciteit door middel van zonne-energie (installatie van zonnepanelen) en groene energie. Cassochrome heeft een uitermate lage ecologische voetafdruk en is zelfs een van de meest milieuvriendelijke drukkerijen in Europa.

Ons groen productie proces resulteert in een vermindering in productietijd, een vermindering in energieverbruik in alle productie stadia en een vermindert gebruik van secondaire materialen tijdens het drukproces.

De investering in onze laatste nieuwe pers in 2011 heeft het mogelijk gemaakt om onze ecologische voetdruk verder te verminderen. Het HUV systeem is de enige printmethode waarbij geen schadelijke O3 gassen vrijkomen, waardoor het mogelijk wordt voor onze collegas en klanten te werken in een ecologische vriendelijke werkomgeving.

Wij dragen ook het keurmerk FSC®. Het keurmerk geeft de zekerheid dat het hout dat voor het papier gebruikt wordt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dat wil o.a. zeggen; niet illegaal gekapt en niet uit oerbossen en volgens de procedures van de FSC-organisatie.

Andere groene initiatieven: behoud van hernieuwbare natuurlijke bronnen (FSC, PEFC, gerecycleerde vezels, treefree eco papier, CO2 neutraal papier, …), voortdurend bevorderen van energiebesparende maatregelen, correct gebruik en afvalbeheer van gevaarlijke stoffen, gescheiden papierafval en het gebruik van natuurvriendelijke producten zoals chemievrije drukplaten, afbreekbare inkten en schoonmaakproducten.

We blijven op zoek naar verdere methodes om verder milieubewust drukwerk te produceren en we streven naar een samenwerking met leveranciers die zich verantwoordelijk stellen voor het ontwikkelen en behouden van duurzame en verantwoorde productieprocessen.