HUV Offset druk

Ongeëvenaarde, allernieuwste HUV technologie

Mede dankzij de laatste technologieën, vakkennis en meest geavanceerde kleurenpersen waar Cassochrome over beschikt, stellen we een volledig assortiment van drukwerk ter uwe beschikking. We specialiseren in het drukken van kunstboeken in alle mogelijke afwerkingen en alle moeilijk te bedrukken papier en synthetische dragers alsook drukwerk met hoge toegevoegde waarde.

We verzorgen ook drukwerk zoals posters, lithografieën, invitaties en routing, magazines, folders, kaften, brochures, edities, … om maar enkele te noemen.

Wij beschikken over de meest geavanceerde 5 kleurenpersen uit het Komori gamma, met formaat keuzes van 72×102 cm tot 23×30 cm, met een grammage van 60 gr tot karton van 1 mm.

De persen beschikken over IR droging en watergekoelde rollen om een constante drukkwaliteit de garanderen. On-line spectrofotometrische kleurcontrole geeft uw drukwerk een gegarandeerde zelfde kwaliteit van begin tot einde.

Bijkomende steunkleuren of vernis in een enkele drukgang is geen probleem.

Een goede drukpers kan alleen maar de gepaste resultaten leveren aan de hand van een ervaren drukker met passie voor zijn werk. Onze drukkers volgen de meest recente Komori opleidingen en dragen hun werk hoog in het vaandel. Professionalisme en een goed oog voor detail zijn van het uiterste belang.

Op 7 oktober 2011 hield Cassochrome een “pers launch” om hun nieuwste Komori GS 540 HUV pers voor te stellen aan grafische ontwerpers, gespecialiseerde kunst producenten en leden van de pres. De ‘G’ staat voor ‘Groen’, wat Komori’s houding ten opzichte van het milieu symboliseert. State-of-the-art technologie in combinatie met Komori’s expertise, laat een pers zien die is geproduceerd met een superieure configuratie en een schat aan automatiseringsmogelijkheden rond het KHS-AI systeem. Veeleisend met betrekking tot print kwaliteit, een hoge productiviteit en gebruiksgemak, gebaseerd op milieuvriendelijkheid.

De drukpers was op het moment van installatie de eerste van dit type pers buiten Japan.

De GS 540 HUV bevestigt Komori’s goede reputatie op het gebied van hoge drukkwaliteit en toonaangevende technologie. Dankzij alle kennis en technologie die in de afgelopen 85 jaar werd vergaard is Komori er nu in geslaagd een pers te bouwen die voorbereid is op de toekomst waarin steeds hogere eisen worden gesteld aan het verwerken van een grote variëteit aan materialen in verschillende oplages en met korte levertijden.

Het Komori H-UV droogsysteem is een innovatief UV droogsysteem, dat gebruik maakt van een met Komori’s deskundigheid ontwikkelde UV lamp en hoog gevoelige UV inkt. Met slechts één lamp biedt dit systeem hoge drukkwaliteit en betrouwbaarheid, alsook uitstekende economische prestaties en ecologisch vriendelijk gebruik:

  • Het HUV systeem is de enige printmethode waarbij geen schadelijke O3 gassen vrijkomen, waardoor het mogelijk wordt voor onze collegas en klanten te werken in een ecologisch vriendelijke werkomgeving.
  • Ongeëvenaarde drukkwaliteit gegarandeerd op gestreken en ongestreken papier. Met H-UV wordt het ook mogelijk om speciale substraten te bedrukken die anders niet met normale conventionele inkten bedrukt kunnen worden.
  • Het drukwerk is droog van het moment het van de pers rolt, zelfs met gebruik van de meest poreuze materialen.
  • Temperatuur controle tijdens het drukken resulteert in dimensie stabiliteit (weerstand tegen verandering in de afmetingen onder invloed van vochtveranderingen en ten gevolge van mechanische beïnvloeding) van het drukwerk.
  • Door middel van het H-UV direct droog systeem wordt het gebruik van poeder overbodig. De volledige eliminatie van mogelijke krassen en verspreide poederdeeltjes, de snellere droogtijd en de meer dan uitstekend te noemen kwaliteit op diverse substraten maken het gebruik van dit systeem uiterst succesvol. Het drukwerk is volledig puntgaaf terwijl we de originele textuur van het papier kunnen behouden. Het bedrukte papieroppervlak is glad en gaaf waardoor het afwerken vergemakkelijkt wordt en veel efficiënter kan gebeuren. De kwaliteitscontrole van het drukwerk en de afwerking zelf kan nu direct na het drukken plaatsvinden, aangezien we niet langer moeten wachten op het drogen van het papier.
  • We verkrijgen een juistere kleurenbalans en een meer uniforme kleurenruimte.
  • Milieuvriendelijk door het verminderen van tijd, materialen en energieverbruik. De nieuwe HUV technologie zorgt ook voor een vermindering van schadelijke stoffen zoals vluchtige organische stoffen (VOSs) die vrijkomen gedurende het drukken en is tevens geluidlozer. Alle Komori producten volgen de Richtlijn Beperking van Gevaarlijke Stoffen (RoHS-richtlijn) van de Europese Unie

De Lithrone GS 540 HUV werd ontworpen tot de ‘next-generation’ productie pers door middel van zijn hoge drukkwaliteit en toonaangevende technologie, alsook uitstekende economische prestaties en ecologisch vriendelijk gebruik. De pers biedt ook de mogelijkheid tot drukken op zowel dunnere papiersoorten als dikkere kwaliteiten. Dankzij deze eigenschappen is deze pers voorbereid op de toekomst waarin steeds hogere eisen zullen gesteld worden  aan het verwerken van een grote variëteit aan materialen in verschillende oplages, met korte levertijden.

In praktische termen: de Lithrone GS 540 HUV is perfect voor korte en lange doorlooptijden, levert verbeterde prestaties bij kleine oplages en geeft de mogelijkheid tot printen van een breed scala aan producten aan een hoge productiviteit en een perfecte prijs/prestatieverhouding. Tegelijkertijd is de Lithrone GS 540 uitgerust met “Offset on Demand” systemen.

De pers heeft een maximale druksnelheid van 16.500 vellen per uur en kan werken met papierdiktes tussen 0.04 en 0.8 mm.

The GS 540 HUV werd ontworpen en ontwikkeld in het “Komori Graphic Technology Centre” en deed beroep op de technische vaardigheid van Cassochrome tijdens de ontwikkeling van de pers.

Gedurende de pers launch hadden we de gelegenheid om de pers voor de eerste keer te demonstreren en dat deden we voor een print werk van 200 vellen.

Doordat het innovatieve UV droogsysteem de droogtijd sterk vermindert werd het mogelijk om alle vellen te snijden en de vouwen van zodra ze van de pers rolden.

Door middel van “make-readies” konden we aantonen dat de pers al na 20 vellen  prints kon drukken waarbij de kleuren perfect waren.

We demonstreerden ook dat de G540 hetzelfde kleurenbeeld zowel recto als verso onmiddellijk na elkaar kan drukken met dezelfde platen met exact hetzelfde drukresultaat zonder verlies van kwaliteit.

Cassochrome HUV folder