De nieuwe GS 540-HUV pers launch

Op 7 oktober 2011 hield Cassochrome een “pers launch” om hun nieuwste Komori GS 540 HUV pers voor te stellen aan grafische ontwerpers, gespecialiseerde kunst producenten en leden van de pers.

De dag begon met een presentatie door Mr. Bernard Soens en zijn dochter Laurence Soens die de nieuwe en verbeterde functies van de pers voorstelden. Daarna werd een demonstratie gegeven van de nieuwe pers.

In samenwerking met Igepa, die voor de gelegenheid haar laatste papierstalen ten gebruik stelde, deden we een eerste print run met print werk van kunstwerken van Peter Halley en Koen Van den Broek. De prints werden afgewerkt kort na de druk en werden dan aan de genodigden gegeven ter controle en goedkeuring.

Koen van den Broek, een jonge Vlaamse kunstschilder die momenteel hoge toppen scheert, signeerde ter plaatse elke print van zijn exclusieve editie “Dusk 2001”. Naar het einde van de launch toe werd aan elk van de gasten een print toegekend.

 

Een overzicht van enkele nieuwe en verbeterde functies van de nieuwe pers:

  • Het HUV systeem is de enige printmethode waarbij geen schadelijke O3 gassen vrijkomen, waardoor het mogelijk wordt voor onze collega’s en klanten te werken in een ecologisch vriendelijke werkomgeving.
  • Ongeëvenaarde drukkwaliteit gegarandeerd op gestreken en ongestreken papier. Met H-UV wordt het ook mogelijk om speciale substraten te bedrukken die anders niet met normale conventionele inkten bedrukt kunnen worden.
  • Het drukwerk is droog van het moment het van de pers rolt, zelfs met gebruik van de meest poreuze materialen.
  • Temperatuur controle tijdens het drukken resulteert in dimensie stabiliteit (weerstand tegen verandering in de afmetingen onder invloed van vochtveranderingen en ten gevolge van mechanische beïnvloeding) van het drukwerk.
  • Door middel van het H-UV direct droog systeem wordt het gebruik van poeder overbodig. De volledige eliminatie van mogelijke krassen en verspreide poederdeeltjes, de snellere droogtijd en de meer dan uitstekend te noemen kwaliteit op diverse substraten maken het gebruik van dit systeem uiterst succesvol. Het drukwerk is volledig puntgaaf terwijl we de originele textuur van het papier kunnen behouden.
  • Het bedrukte papieroppervlak is glad en gaaf waardoor het afwerken vergemakkelijkt wordt en veel efficiënter kan gebeuren. De kwaliteitscontrole van het drukwerk en de afwerking zelf kan nu direct na het drukken plaatsvinden, aangezien we niet langer moeten wachten op het drogen van het papier.
  • We verkrijgen een juistere kleurenbalans en een meer uniforme kleurenruimte.
  • Milieuvriendelijk door het verminderen van tijd, materialen en energieverbruik. De nieuwe HUV technologie zorgt ook voor een vermindering van schadelijke stoffen zoals vluchtige organische stoffen (VOSs) die vrijkomen gedurende het drukken en is tevens geluidlozer. Alle Komori producten volgen de Richtlijn Beperking van Gevaarlijke Stoffen (RoHS-richtlijn) van de Europese Unie.